Anyukám Franciaországból hazajőve mesélte, hogy evett "möleöt", és hogy mennyire isteni, muszáj megtalálni, hogy hogyan csinálják. Persze fogalmunk sem volt róla, hogy miről beszél. Nagy nehezen megtaláltuk a desszertet a google segítségével. Kiderült, hogy a neve moleux, más néven lávatorta. Azóta rengetegszer csináltam, imádjuk. Ez a desszert mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók / 3 adag

50 g vaj
50 g étcsokoládé
1 db tojás
1 db tojássárgája
3 ek kókuszcukor (ízléstől függ, én alig rakok bele cukrot, mert nekem éppen elég a csoki, de az édesszájúak tegyenek bele többet)
40 g tönkölybúza liszt (sima lisz is jó, de így egészségesebb)

Elkészítés

Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit a vajjal.
A tojást és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük lassan, óvatosan a felolvadt csokit.
Beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük a tojásos masszával.
2-4 kerámia szufléformát kikenünk vajjal, meghintjük egy kis kakaóval, és belekanalazzuk a tésztát.
200°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, majd levesszük a hőfokot 170°C-ra, kb. 6 percig sütjük. Többször nézzünk rá, akkor jó, ha a közepe még lágy, de a széle már szilárd.
A sütőből kivéve tányérra borítjuk, pár másodpercig várunk, majd leemeljük róla a formát. Ha jól dolgoztunk, egybemarad a sütink. Magában is isteni, de tálalhatjuk fagyival, tejszínhabbal vagy gyümölcspürével.