A hétvégi húsleveshez kifőzött, megmaradt cérnametéltet használtam így fel, és azoknak is jó ez az Elkészítés, akik nem kedvelik a sütiben a mazsolát.
Hozzávalók / 8 adag

40 dkg cérnametélt
6 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g tejföl
1 csomag réteslap
25 dkg őszibarack konzerv
1 db citrom
8 dkg vaj
500 g tehéntúró
8 dkg porcukorű


Elkészítés

Kifőzzük a cérnametéltet, lecsöpögtetjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
10-10 dkg cukorral habosra verjük előbb a fehérjét, majd a sárgáját.
A túrót összekeverjük a tejföllel és a citrom lereszelt héjával. Utána ebbe keverjük a kifőzött cérnametéltet.
A barackokat felkockázzuk kicsire.
A tésztás masszába forgatjuk a barackot, és a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe a réteslapokat -olvasztott vajjal megkenve-, egyesével beletesszük. 3-4 db-ot, utána a tésztás tölteléket, majd megint a többi réteslapot, amiket ismét megvajazgatunk (a tetejét is).
Kb. 40 percet sütjük közepes lángon, amikor már pirul a teteje is, akkor jó.
Porcukorral hintve tálaljuk.