Sosem gondoltam, hogy eljön az idő, amikor minden vasárnap szükségét érzem, hogy süteményt süssek a kis családomnak.
Hozzávalók / 4 adag

3 db tojás
15 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg tehéntúró
100 g búzadara
1 citromból nyert kezeletlen citromhéj
1 citromból nyert citromlé
7 dkg vaj
25 dkg őszibarack konzerv
1 csipet só

Elkészítés

A konzerv barackot lecsöpögtetjük, a tojásokat szétválasztjuk, a túrót villával összetörjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A barackokat vékonyra szeleteljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjéből a csipet sóval habot verünk, majd a sárgákat jól kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ez utóbbihoz hozzáadjuk a túrót, a búzadarát és a citromhéjat és -levet. Jól összedolgozzuk a masszát.
Óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A krém felét egy vajjal kikent, kb. 20 cm átmérőjű tortaformába vagy jénai tálba tesszük, majd elhelyezzük rajta a barackok felét. Rákanalazzuk a krém másik felét, melyet a megmaradt barackokkal díszítünk. A tetejére morzsoljuk a vajat.
Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával védjük.