Nem mindennapi kinézetű, kissé bizarr színű, finom pogácsa. Igazi ínyencség: a belsejében spenót és mascarpone, a tetejére pedig fél évig érlelt Comté sajt került.
Beácska medvehagymás pogácsája adta az ötletet.
Hozzávalók / 12 adag

A tésztához
20 dkg spenót (zsenge )
60 dkg finomliszt
25 dkg mascarpone
25 dkg vaj (puha)
2 db tojássárgája
1 ek só (púpozott)

A kenéshez és a szóráshoz
1 db tojás
10 dkg sajt (reszelt)


Elkészítés

A megmosott spenótleveleket lobogó, sós vízbe dobjuk pár percre (míg összeesnek).
Leszűrjük, lecsöpögtetjük, két kézzel alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Apróra vágjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a vajat. Beletesszük a mascarponét, a tojássárgákat és összegyúrjuk.
Mikor majdnem összeállt a tészta, beledolgozzuk a spenótot.
Frissentartó fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakán át.
Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, várunk 1-2 órát, míg szobahőmérsékletű és nyújtható lesz.
Lisztezett felületen fél centi vastagra sodorjuk.
Pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
Tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva sütjük, 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt.