Nekem a zabliszt vált be legjobban fehérliszt helyettesítőjeként... Úgyhogy szerintem ez a pogácsa király.
Hozzávalók / 4 adag
300 g zabliszt
270 g túró
200 g pálmazsír vagy margarin
2 egész újhagyma
só
5 ek joghurt
1 cs sütőpor
1 tojás
sajt, szezámmag
Elkészítés
A zabpelyhet ledaráljuk, utána összekeverjük a száraz Hozzávalókat.
Lemérjük a többi alapanyagot, felvagdossuk kis kockákra a hagymát, és hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, majd összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Kinyújtjuk 1,5 centire, kis pogikat szaggatunk belőle, lekenjük tojással, és megszórjuk sajttal és szezámmaggal.
Régi sütőnk van, nekünk nagyon hamar megsült, de amikor már szépen rápirul a sajt, az alja is barnult, akkor kész.:)
0 Megjegyzések