Mivel nem szabad, és egyáltalán nem is tolerálja a a szervezetem, évek óta nem csípősen készítem a chilis babot. Természetesen nem újdonság, hogy így is ugyanolyan finom és laktató.
Hozzávalók / 6 adag
50 dkg darált sertéshús
5 dkg bacon (vagy kolozsvári szalonna)
50 dkg vörösbab
15 dkg csemegekukorica
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sűrített paradicsom
1 g mexikói alappor (1 tasak, vagy chili con carne/chilis bab alappor)
1 kávéskanál csípős paprikakrém (ízlés szerint valamilyen csípős paprika)
só ízlés szerint
Elkészítés
A bacont apróra kockázzuk, megpirítjuk, félretesszük, majd a kisült zsírján üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és ezt is félretesszük.
Kevés zsiradékon pirítani kezdjük a darált húst. Ha kifehéredett és kezdené levét engedni, áttesszük egy főzőedénybe, kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk pirított bacont és a hagymát, az apróra vágott fokhagymát, 1 ek sót, és alacsony lángon ~20perc alatt közel puhára főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a babot, kukoricát, a sűrített paradicsomot és ízlés szerint valamilyen csípős paprikából többet-kevesebbet. További 10-15 perc alatt szinte készre főzzük, majd az alappor hozzáadásával besűrítjük: folyamatos kevergetés mellett újra forraljuk, és 1-2 percig alacsony lángon tartva, rottyantunk rajta egyet.
0 Megjegyzések