Szülinapra sütöttem! Nagy sikere volt a családban! Amilyen egyszerű, olyan finom! :)
Hozzávalók / 6 adag

Piskóta
5 evőkanál finomliszt
1 evőkanál étkezési keményítő
6 csapott ek cukor
6 db tojás
1 csipet só

Krém
2 tasak vaníliás pudingpor
7 dl tej
5 csapott ek cukor
500 ml növényi habtejszín
1 db citrom
2 marék mazsola

Díszítés
1 db citrom
1 marék mazsola
2 ek cukorgyöngy



Elkészítés

Piskóta
A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
A fehérjét a csipet sóval habbá verjük. Amikor a hab kész, hozzákeverjük a cukros tojássárgákat.
Amikor teljesen összekeveredett, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, ezt már csak épp addig keverjük, amíg épp elkeveredik a tojásokkal.
A keveréket egy kivajazott, kimorzsázott formában 175°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
Amikor megsült, félretesszük hűlni. Mikor kihűlt, keresztben kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk. Ha a kettévágás nehézkes, süthetünk két külön lapot fele-fele hozzávalóval is.
Krém
A pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd félretesszük, hagyjuk kihűlni. Amíg a puding hűl, habbá verjük a hulalát, és egy kis részét félretesszük díszítésnek.
Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejszínhabot, a citrom reszelt héját és levét, a mazsolát.
Az egyik lapot vastagon megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a másik lapot is. A megmaradt krémmel bevonjuk az egész tortát. És kész is! :)
Díszítés
Tetszőlegesen megszórjuk mazsolával, és valamilyen dekorcukorral, amilyen épp van otthon.
A félrerakott tejszínhabbal körbe díszítjük. Néhány citromszelettel még feldobhatjuk!