Elronthatatlan és ellenállhatatlan!
Hozzávalók / 4 adag

30 dkg kalács (szikkadt)
4 dl habtejszín (főzőtejszín is jó)
2 dl tej
3 db tojás
10 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
3 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
5 ek sárgabaracklekvár

Elkészítés

A szikkadt kalácsot kb. 2x2 cm-es kockákra felvágjuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk a vajjal, és beleszórjuk a kalácskockákat.
A tejet a tejszínnel összeöntjük, és felmelegítjük.
Kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd óvatosan hozzácsorgatjuk a tejes tejszínt.
A keveréket ráöntjük a kalácsra és hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt feligya a nedvességet és megpuhuljon. 
A csokit kockákra vágjuk, és a kalács közé bedugdossuk.
A lekvárt kiskanállal ugyancsak a kalács közé imitt-amott bedugdossuk. 
Végül a vajat apró darabokban az egésznek a tetejére forgácsoljuk, és kb. 30-40- perc alatt  aranysárgára sütjük. 
Ha a teteje túl gyorsan pirulna, akkor fóliával védjük az égés ellen.