Tipikusan az az étel, amit a hűtőben lévő kis maradékokból lehet elkészíteni. Én mondjuk célirányosan főzöm, ritkán fordul elő, hogy így készítsek el egy ételt, de persze a kivételek erősítik a szabályt. Így született meg ez a recept.
Hozzávalók / 4 adag

80 g bacon
10 dkg reszelt sajt
1 dl főzőtejszín
3 dl tej
1 csapott ek finomliszt
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet szerecsendió
50 dkg spagetti tészta

Elkészítés

Az olívaolajon lepiritjuk a bacont, a fokhagymával átforgatjuk.
Meghintjük a liszttel, majd a tejszínnel és a tejjel felöntjük.
Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, a végén szerecsendióval meghintjük.
Főtt tésztával kínáljuk.