Gyors tészta, ami kicsit száraz, megmaradt aglio e olioból a legjobb!
Hozzávalók / 3 adag

40 dkg spagetti tészta
400 ml paradicsomlé
5 dkg kecskesajt
1 db chili
5 gerezd fokhagyma
0.25 dl olívaolaj
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Ha maradék tésztával dolgozunk, akkor felhevítjük az olajat, kicsit átmelegítjük rajta a tésztát, majd ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a chilit, és folyamatosan kevergetve kb. 5-8 percig főzzük.
Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a kecskesajtot összemorzsolva, és jól elkeverjük, hogy krémesítse a szószt.
A végén beletesszük a vajat, elzárjuk, és azonnal tálaljuk
Ha friss tésztával dolgozunk, akkor nagyon al dentére főzzük - nem kell neki 12 perc, csak 8-9.
A fokhagymát felvágjuk, az olajon picit megsütjük, és hozzáadjuk a tésztát. Innentől minden ugyanúgy működik!