Nálunk ilyen a carbonara.:)
Hozzávalók / 4 adag

40 dkg spagetti tészta
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg bacon
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
30 ml főzőtejszín
5 dkg parmezán sajt (takarékosabb verzióban más sajt is megteszi)
10 dkg füstölt sajt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint (én kihagytam, mert a füstöltek elég sósak voltak)

Elkészítés

A spagettit a szokott módon kifőzzük.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és mérsékelt tűzön kiolvasztjuk, kissé megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott bacont és a zúzott fokhagymát, kicsit összeforgatjuk.
A két tojást felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, borsot őrlünk rá, és belekeverjük a reszelt parmezánt meg a reszelt füstölt sajtot. 
A kifőtt spagettit összeforgatjuk a fokhagymás-szalonnás-baconös keverékkel, és egy méretes teflonserpenyőben feltesszük a tűzre. Ha átmelegedett, akkor ráöntjük a tejszínes elegyet, és kissé átsütjük. 
Forrón tálaljuk, ízlés szerint reszelt sajtot kínálunk hozzá.