Anyósom receptje. Eddig nem is tudtam, hogy szeretem a cukkinit, de mióta ezt megkóstoltam...
Hozzávalók / 4 adag
4 db cukkini
1 bögre rizs (2,5 dl-es bögre)
1 közepes fej vöröshagyma
70 dkg darált sertéshús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál mustár (ízlés szerint)
kapor ízlés szerint
2 db tojás
175 g tejföl
20 dkg sajt (reszelt)
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk, besózzuk, félretesszük.
A rizst megfőzzük, kihűtjük.
A húst egy kis fej felaprított hagymán megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, kaprot, összepirítjuk, kihűtjük.
A húst és s rizst összekeverjük, hozzáadunk két tojást, alaposan összekavarjuk.
A cukkiniket tepsibe tesszük, megtöltjük a hússal, megszórjuk egy kis kaporral és felöntjük egy kis vízzel. Lefóliázzuk és sütjük, amíg a cukkini meg nem puhul. (kb.30 perc). Ekkor a fóliát levesszük, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal és 15 percre visszatoljuk pirulni.
0 Megjegyzések