Végre találtam szép nagy magyar cukkinit, ami töltésre kiváló. Úgyhogy neki is láttam az Elkészítésének. Az olasz konyha amúgy is a szívem csücske, a cukkinivel meg úgyis nagyon jó barátságban vannak az olasz alapanyagok.Így jött létre a magyar cukkini olasz töltelékkel.
Hozzávalók / 4 adag

2 nagy db cukkini (tölteni való)
50 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka)
1 dl főzőtejszín
10 dkg mozzarella (pizza)
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek bazsalikom
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
3 dl paradicsomlé (vagy paradicsompüré )
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát.
Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, kb. 30 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal.
A cukkinit megmossuk, majd a belsejét egy kanállal kikaparjuk, egy pici olívaolajjal kenjük ki.
A ragut beletöltjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva forró sütőben 15 percig pároljuk. Majd levesszük az alufóliát, megszórjuk a lereszelt mozzarelával, és további 15 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.