A meleg nyári napokra kiváló, könnyen elkészíthető étel! Laktat, mégsem kalória bomba. Itt a cukkini idénye, érdemes kipróbálni: szép cukkiniket vettem a piacon.
Hozzávalók / 4 adag

4 közepes db cukkini
50 dkg darált sertéshús (sertéscombból)
10 dkg mozzarella
15 dkg trappista sajt
1 dl főzőtejszín
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 tk bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
140 g konzerv paradicsom
2 db paradicsom
3 ek olívaolaj
1 ek vaj

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, hosszában elvágjuk, és a belsejét egy kanál segítségével kivájjuk. Talpakat csinálunk nekik, mégpedig úgy, hogy az aljukból levágunk egy vékony szeletet, így nem fognak felborulni a tepsiben.
Egy kevés olívaolajat hevítünk, amelyen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a cukkini belsejéből kikapart cukkini húst felaprítva.
Újabb 15 percig pároljuk, közben fűszerezzük: sóval, borssal, ételízesítővel, oregánóval és bazsalikommal. Az apróra vágott fokhagymát és a paradicsompürét is hozzáadjuk. Amikor minden puha (összesen kb. 30 perc), felöntjük a tejszínnel, és még néhány perc alatt összefőzzük a ragut (ha túl híg lenne, akkor egy kevés ételsűrítővel megszórjuk, nekem nem kellett).
A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, és paradicsom szeleteket teszünk rá, és mozzarella szeletekkel beborítjuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, és további 15 percig fólia nélkül sütjük, ameddig a sajt szép aranybarna nem lesz.