Egy magazinban láttam meg a képet a töltött cukkiniről. Úgy döntöttem, elkészítem otthon magamnak. 
Hozzávalók / 2 adag

1 közepes db cukkini
10 dkg bulgur (helyettesíthető rizzsel vagy tésztával)
2 dl víz (kb.)
0.5 db csirkemell filé
2 csipet só
1 csipet bors
majoranna ízlés szerint
1.5 ek napraforgó olaj
5 dkg trappista sajt

Elkészítés

Megmossuk a cukkinit, és nem hámozzuk meg! A vastagabb végénél kezdve kb. 7-8 cm magas hengereket vágunk, és kibelezzük azokat. A hengerek belső falát enyhén besózzuk, a cukkini húsát pedig 2-3 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
A csirkehúst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majorannával ízesítjük, majd kevés olajon a cukkini húsával együtt készre pároljuk. Ezalatt a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel, lassú tűzön készre főzzük, majd a csirkehúshoz adjuk, és együtt készre pirítjuk őket.
Végül egy hőálló tál alját kis helyen kivajazzuk, beleállítjuk a két hengert, majd megtöltjük őket a cukkinis-bulguros-csirkés keverékkel. Én a mellé esett darabkákat felszedtem, és felpúpoztam a hengerek tetejét. Leheletnyi reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 200 °C-os sütőben 20-30 percig a jénai tetejével lefedve kell megsütni.