Ez a recept azért fantasztikus, mert gyakorlatilag semmilyen receptben megadott mennyiséget nem kell betartani. Ha valaki több bacont, kevesebb hagymát, stb... szeretne hozzá tenni, ám legyen, nem lehet elrontani a végeredményt.
Hozzávalók / 2 adag
1 közepes db cukkini
1 közepes db vöröshagyma
15 dkg gomba
5 dkg bacon
150 g tejföl
2 db tojás
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
5 dkg sajt
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit hosszában ketté vágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, és apró darabokra vágjuk.
Hagymát, bacont, gombát apró darabokra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkini felkockázott belsejét, és kb. 5 percig fedő nélkül kavargatva főzzük, hogy a zöldségekben levő nedvesség minél jobban elillanjon. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy kis pohár tejfölt két tojással elkeverünk, majd hozzáadjuk a zöldséges ragut. Az így kapott tölteléket a kis cukkini csónakokba kanalazzuk, és a tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal (bármilyen típusú sajt lehet ízlésünknek megfelelően).
A töltött cukkini csónakokat 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és lefedve 30 percig, majd a fedetlenül 10 percig sütjük.
0 Megjegyzések