A család új kedvence :) Mondanom sem kell, hogy alig éli meg a hétfőt. :) Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy új ízrobbanásra. Jó étvágyat hozzá! :)
Hozzávalók / 4 adag

Tésztához
7 db tojás
12 ek cukor
1 narancsból nyert narancshéj
1 narancsból nyert narancslé
2 csomag vaníliás cukor
10 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál fahéj
1 csomag sütőpor
30 dkg sárgarépa
15 dkg dió

Krémhez
2.5 dl növényi tejszín
20 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 teáskanál vanília aroma
6 ek sárgabaracklekvár

Díszítéshez
15 dkg dió
5 dkg marcipán (marcipán répa)


Elkészítés

Tésztához
Narancs héját kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a narancsot kicsavarjuk. A diót ledaráljuk. A sárgarépát szintén kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat cukorral, vaníliacukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a narancs levét, lereszelt héját, fahéjat.
Lisztet összekeverjük a sütőporral.
Tojáshabba belekeverjük a sárga masszát, a lereszelt sárgarépát, a lisztet és a ledarált diót.
Ezek után egy zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük a folyékony masszát. Előmelegített sütőben először alul-felül 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30-35 percig készre sütjük (itt is érvényes a tűpróba módszer a tökéletes piskóta Elkészítéséhez:) ).
A kihűlt piskótát 3 részre (de lehet 2-re is) vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral, és megtöltjük krémmel.
Krémhez
A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük. A mascarponét (natúr vajkrémmel is kiváltható) a porcukorral és a vanília aromával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt, és jól elkeverjük.
Díszítés
A tortát kívülről is befedjük krémmel, oldalát darált dióval díszítjük. Tetejére marcipán répát teszünk.