Pofonegyszerű zabpelyhes palacsintarecept.
Hozzávalók / 4 adag

20 dkg zabpehelyliszt
2 db alma (14 dkg almapüré)
1 db tojás (nagy méretű)
2 teáskanál sütőpor
2 dl növényi tej
1 csipet só
vanília ízlés szerint
1 ek méz (vagy ízlés szerinti édesítés)
fahéj ízlés szerint (opcionális, ízlés szerint)

Elkészítés

A zabpelyhet ledaráljuk, vagy ugyanennyi zabpehelylisztet is használhatunk. (Én csak beleszórom a turmixgépbe a zabpelyhet, és azon darálom finomra.)
Az almát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, vagy aprítóban pürésítjük. A darált zabpehelyhez adjuk a sót, vaníliát, fahéjat (ha használunk), sütőport, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejet (vagy vizet), almapürét, és simára keverjük.
Zsírral kikent serpenyőben kis halmokat rakunk a palacsintatésztából, és mindkét oldalát megsütjük. Jó étvágyat!