Új tésztanyújtó gépem raviolit is készít.
Hozzávalók / 2 adag

Tészta
13 dkg rétesliszt
1 db tojás
1 evőkanál víz
1 teáskanál olívaolaj
12 szál sáfrány

Töltelék
5 dkg bacon
5 dkg cheddar sajt

Elkészítés

Tészta
Vízforralóban felforrósítjuk a vizet, s abból egy kanálnyit kis tálba teszünk, a sáfrányszálakat beleszórjuk. Mire kihűl, szépen kioldódik a színe, illata.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább fél órát.
A pihentetett tésztát lisztbe forgatjuk, majd 6-8-szor átnyújtjuk a gépen, vagy akár kézzel is.
A tésztából vékony lapokat nyújtunk. Ha van gépünk, akkor két lap közé téve a tölteléket a gép megformázza, lezárja a kis tasakokat, bennük a töltelékkel.
Gép nélkül is gyorsan készíthetünk raviolit. A tésztacsíkra kis kupacokban egymástól 3-4 cm-re rakjuk a tölteléket. Nagyon kicsit vizes ecsettel körbekenjük, majd egy másik tésztalapot hajtunk rá, amit rányomkodunk, és derelyevágóval kockákat vágunk belőle.
Töltelék
5 dkg sajtot és 5 dkg bacont késes aprítóban apróra darálunk. Evvel töltjük meg a tésztát.
A megtöltött tésztát bő, forró, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, olívaolajos forró serpenyőbe szedjük.