Nagyon hosszadalmasnak tűnik így leírva ez a recept, de nem olyan vészes az Elkészítése, és az a kis munka, ami van vele, hát megéri. Érdemes jó ropogósra sütni.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
4 db tojás
só ízlés szerint

A töltelékhez
25 dkg ricotta
15 dkg spenót
10 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma

A szószhoz
2 gerezd fokhagyma
40 dkg konzerv paradicsom (hámozott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
0.5 teáskanál cukor
2 ek olívaolaj

A tetejére
20 dkg mozzarella


Elkészítés

A tésztát az adott anyagokból meggyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük.
Addíg, amíg pihen, elkészítjük a  tölteléket.
A fokhagymát felaprítjuk, és egy kevés olíván megdinszteljük, majd beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Ha kihűlt a spenót, összekeverjük a ricottával, és ha kell még só, bors, akkor teszünk hozzá.
Belereszeljük a parmezánt, amivel szintén összekeverjük.
Következik az öntet, amihez 2 gerezd fokhagymát aprítunk, és olíván megdinszteljük.
Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk,  belekeverjük a cukrot, bazsalikomot. Összeforraljuk.
Ezután a tészta kész arra, hogy kinyújtsuk, és megtöltsük a ricottás masszával.
Ha kinyújtottuk a tésztát, csak az egyik felébe tegyük a tölteléket, kiskanállal adagolva, a másik felét kenjük meg vizes ecsettel, és hajtsuk össze. Minden töltelék között nyomkodjuk le az ujjainkkal körbe, hogy a levegő kijöjjön a két tészta közül.
Ha ez megvan, derelyevágóval  daraboljuk fel. 
Főzés előtt még nyomkodjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
Bő forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 2-3 percig, majd óvatosan szedjük a paradicsomos öntetre.
Keverjük össze, és egy tűzálló tálba rakva vágjuk rá a mozzarellát, majd süssük pirosra, kb. 15-20 percig.