Én most tört burgonyával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel is.
Hozzávalók / 2 adag
A csirkéhez:
2 ek olívaolaj
0.5 tk só
0.25 tk bors
cayenne bors ízlés szerint
12.5 dkg koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
3 db csirkecomb
100 g chorizo
A salsához:
12.5 dkg koktélparadicsom
1 db piros chili
1 gerezd fokhagyma
0.5 db salottahagyma
5 szál koriander
1 ek limelé
só ízlés szerint
Elkészítés
A fűszeres olajhoz az olajat elkeverjük sóval, borssal és a cayenne borssal. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd a fűszeres olajjal jól bemasszírozzuk.
A húst egy tűzálló tálba rakjuk, hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és a megtisztított, vékony szeletekre vágott fokhagymát.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt, és további 20 percig sütjük.
A salsához: Egy serpenyőt (zsiradék nélkül) felforrósítunk, beleszórjuk a paradicsomot, az egész chilit és a fokhagymát héjastul, kb. 10 percig pirítjuk. Kivesszük.
A sült fokhagymát meghántjuk, a chilit meghántjuk, kimagozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot, és szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott salottát, a durvára vágott koriandert és a lime levet. Sóval ízesítjük.
A csirkét a salsával tálaljuk.
0 Megjegyzések