Először pitában csináltam hasonló csirkemellet, és a friss saláta mellé párolt zöldségeket is tettem bele.
Hozzávalók / 4 adag
A csirkéhez
50 dkg csirkemell filé
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
curry por ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 teáskanál worcestershire-szósz
Az öntethez
450 g tejföl
1 csokor petrezselyem
1 ek snidling
1 ek friss bazsalikom
1 teáskanál worcestershire-szósz
1 ek mustár
1 teáskanál méz
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A zöldségekhez
1 közepes db kígyóuborka
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 közepes db jégsaláta
20 dkg koktélparadicsom
1 közepes db vöröshagyma (vagy lilahagyma)
25 dkg csemegeuborka
4 db pita (vagy wrap, tortilla)
Elkészítés
Megdinszteljük a 2 fej vöröshagymát és a felaprított fokhagymát.
A csirkemellet vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, curry, Worchestershire-szósz), majd készre pároljuk. A legvégén nagyon enyhén megpirítjuk.
A 3 pohár tejfölt összekeverjük a zöldfűszerekkel (petrezselyem, snidling, bazsalikom), mustárral, sóval, borssal, mézzel és 2 gerezd paszírozott fokhagymával.
Megmossuk, és felaprítjuk a zöldségeket.
Fogyasztás előtt ízlés szerint megtöltjük a wrap tésztát hússal, zöldségekkel és szósszal.
0 Megjegyzések