Közeleg a Márton nap, így libát sütöttem a hétvégén. A pecsenyét hagyományos, a hozzá illő karamellás párolt lilakáposztát pedig egy újabb recept alapján készítettem el. Nagyon finom lett!
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg libahús (egész libacomb)
4 kk só
1 kk bors (frissen őrölt)
3 ek napraforgó olaj
9 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
1 dl fehérbor (vagy víz)
1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
A fűszereket jól elkeverjük az olajban.
A megtisztított és szárazra törölt combokat középen elvágjuk, óvatosan beirdaljuk.
Ezután a sós-borsos olajjal jól bemasszírozzuk a húst, és a picit megolajozott tepsibe rakjuk.
Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát és meglocsoljuk borral.
Alufóliával lefedjük és kb. 2 órára betesszük a sütőbe. Végül az omlós comboknak a pirításhoz kb. 15 perc szükséges 200 fokon, alufólia nélkül.