Ez egy cseh specialitás. Göngyölt hús, aminek semmi köze a madárhoz :)
Hozzávalók / 5 adag
1.3 kg marharostélyos (10 szelet)
3 db főtt tojás (negyedekre vágva)
12 dkg gyulai kolbász (10 karika)
10 dkg füstölt szalonna (3*1cm csíkokra vágva, 10db kell)
3 közepes db csemegeuborka (negyedekre vágva)
2 ek mustár
1 teáskanál só (ebből fél tk só a pácba kell)
1 kávéskanál bors
2 csipet őrölt fűszerkömény
3 ek mangalica zsír
2 nagy db vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt
1 ek fűszerpaprika
2 ek sűrített paradicsom
5 dl víz
2 dl vörösbor
Elkészítés
A marharostélyos szeleteket kiklopfoljuk. Elkészítjük a pácot: a mustárt, sót, borsot összekeverjük, és megkenjük vele a hússzeleteket.
A húsba belerakunk negyed tojást, negyed uborkát, 1 karika kolbászt és 1 csík szalonnát. Feltekerjük, és fogpiszkálóval (vagy hústűvel) összetűzzük. Az összes hússzelettel ugyan így csináljuk.
Felforrósítjuk a zsírt, és belerakosgatjuk a húsokat, pirosra sütjük benne minden oldalát nagy lángon. Majd kiszedjük egy tálra a húsokat, és apróra vágott hagymát megdinsztelünk a kisült húsos zsírban.
Rászórunk 1ek lisztet a hagymára, elkeverjük, majd erre rá a fűszereket, a pirospaprikát, köményt, sót, sűrített paradicsomot, 2 dl vörösbort és a vizet. Ezt forrásig hagyjuk, keverjük, és visszarakosgatjuk a húsokat. Fedő alatt lassú lángon főzzük készre kb 45 perc alatt.
Közben időnként forgatjuk a húsokat.
0 Megjegyzések