Sosem voltam nagy gomba-rajongó. Gyerekkoromban nem is tudtak rávenni, hogy megkóstoljam. Ma már sokkal jobb a viszonyunk, de még nem tökéletes. A laskagomba viszont, az egészen más...
Hozzávalók / 4 adag
30 dkg laskagomba
70 dkg csirkemell filé
1 közepes db vöröshagyma
400 ml főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
1 evőkanál rozsliszt
Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, és olívaolajon (extra szűz) megdinszteljük. A felkockázott csirkemell filét rádobjuk, és kifehéredésig kevergetjük. Aztán lefedjük, és pároljuk.
Közben felvágjuk a laskagombát egyforma méretű darabokra. Amint kész, hozzáadjuk a csirkéhez, ami levet engedett. Hozzádobjuk a leveskockát, és kicsit lefedjük.
Mikor már teljesen megpuhult a csirke és a gomba is, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Fedő nélkül kicsit összepirongatjuk. Majd meghintjük egy kanál liszttel, és alaposan megkeverjük.
Végül hozzáadjuk a zsírszegény főzőtejszínt. Megvárjuk, míg elkezd besűrűsödni, és kész is.
0 Megjegyzések