Igazi csemege ez a gyerekeknek, nagy kedvenc ez nálunk, pont úgy mint a bolognai.
Hozzávalók / 4 adag

300 g csavart tészta
25 dkg tetszőleges felvágott (nekem most füstölt sertés párizsi)
1 csapott ek ételízesítő
20 g margarin
kevés olaj
2-3 ek liszt
3 dl tej
1 kis doboz tejföl
2 tojássárgája
10 dkg trappista sajt

Elkészítés

Kifőzzük a tésztát.
A felvágottat apróra összekockázzuk, és a sajtot lereszeljük.
A poharas tejfölt kikeverjük a tojássárgájával.
Elkészítjük a besamelt. A vajat kevés olajjal felhevítjük, és beletesszük a lisztet, szép aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felöntjük a tejjel. Ha nagyon sűrűnek találjuk, önthetünk hozzá még egy kevés tejet, nem baj, ha sósnak érezzük a besamelt, hiszen a tészta majd felveszi az ízeket.
Belekeverjük a tejfölös tojást is, egy pár percig még főzzük vele.
Összekeverjük a tésztát a mártással és a felvágottal, rászórjuk a reszelt sajtot, és a sütőben kissé megpirítjuk. (Nem kell sokáig, mert a tészta akkor kiszárad, csak amíg kicsit pirul a sajt.)