Egy edény és minimális idő kell ehhez a nagyszerű tészta ételhez. Plusz ami még vonzóbbá teszi,
hogy utána nincs nagy mosogatás. Próbáljátok ki ezt az egyserpenyős ételt, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók / 4 adag

1 ek olívaolaj
340 g Bonduelle zöldborsó
25 dkg penne
10 dkg prágai sonka
250 ml főzőtejszín
1 l alaplé
1 evőkanál finomliszt
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek petrezselyem
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

A kockára vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Majd rádobjuk a csíkokra vágott sonkát.
A szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és az apróra felvágott petrezselymet hozzászórjuk, és jól összekeverjük. Ezután pedig megszórjuk a fűszerekkel, úgy mint bazsalikom, oregánó és bors. Plusz egy kevés sót is szórhatunk még bele.
Öntsük fel a serpenyőt az alaplével, majd erre öntsük a főzőtejszínt, egy evőkanál liszttel szórjuk még meg a tetejét, és jól keverjük össze az egészet.
Adjuk a serpenyőhöz a penne tésztát, amit jól vegyítsünk el a többi hozzávalóval. Más dolgunk nincs, mint alacsony lángon, nagyjából 10 percig még főzzük az egészet. A lényeg, hogy a tészta megfőjön, a szósz pedig besűrűsödjön.
Fogyaszthatjuk is egyből, egy kevés frissen vágott petrezselyemmel megszórva.