Villámgyors vacsora, amivel garantált a siker minden korosztálynál!
Hozzávalók / 5 adag
30 dkg csirkemell filé
10 szelet bacon
20 dkg sütőtök (sütve)
60 dkg gnocchi
20 dkg krémsajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál füstölt pirospaprika
Elkészítés
A gnocchit a csomagolás szerinti idő alatt, lobogó, sós vízben megfőzzük.
A bacont felcsíkozzuk, és egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk. Szűrőlapáttal eltávolítjuk a ropogós pörcöket. A visszamaradt zsírban 3-4 perc alatt átsütjük a felkockázott csirkemellet. Ha kész, azt is eltávolítjuk.
A sült sütőtököt kikaparjuk a héjából, és botmixerrel pürésítjük. A serpenyőbe tesszük a krémsajttal együtt, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig főzzük.
Közben sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a füstölt paprikát. Ha kész, és kicsit besűrűsödött, akkor visszatesszük bele a kifőtt gnoccit, a csirkemellet és a bacont.
Még egyszer kétszer megkeverjük, elzárjuk alatta a gázt, és azonnal tálaljuk.
0 Megjegyzések