Ugyanezt a receptet szoktam húsvét után elkészíteni, amikor az a rengeteg sonka nem fogy el, csak akkor apróra darálom a főtt-füstölt sonkát.
Hozzávalók / 6 adag
a húshoz
50 dkg darált sertéshús
2 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 közepes db paradicsom
1 közepes db paprika
50 dkg tészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
az öntethez
2 ek margarin
2 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 db tojás
2 ek tejföl
Elkészítés
A darált húst a felkockázott hagymán megpirítjuk.
A paradicsom bőrét lehúzzuk, és az apróra vágott paprikával a húsra tesszük.
Besamelt készítünk: a margarint felolvasztjuk, a lisztet rászórjuk, összepirítjuk, és langyos tejjel felöntjük.
A tojások sárgáját habosra verjük, belekeverjük a már kissé meghűlt besamelt és a tejfölt (elhagyható), a fehérjét kemény habbá verjük, és az egészet összekeverjük. (Tehetünk bele kis borsot, sót.)
A tésztát összeforgatjuk a hússal, leöntjük a mártással, kissé összekeverjük, és mehet egy jénaiban a sütőbe! Ha van otthon sajt, azt is lehet rá reszelni.
0 Megjegyzések