Gyerekkori ízek, olcsó, finom, gyors, természetesen frissen gyúrt házi tésztával az igazi.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
30 dkg rétesliszt
3 db tojás
1 csipet só
Az összeállításhoz
250 g búzadara
3 ek napraforgó olaj
2.5 dl víz
A tálaláshoz
10 dkg porcukor
4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Tészta: a lisztből, tojásból, sóból tésztát gyúrunk, majd három cipóra osztjuk, letakarjuk, és kb. fél óráig pihentetjük.
Ezután ha van tésztanyújtógépünk, kinyújtjuk, és szélesmetéltre vágjuk vele /igazából könnyebb dolgunk van vele/. Ha nincs, akkor nem kell cipókra osztanunk, egybehagyjuk az összegyúrt tésztát, és a pihentetés után enyhén lisztezett felületen késfok vastagságúra kinyújtjuk, és metéltre vágjuk, kb. 1 cm- esre.
Ezután enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük, néhány perc alatt megvan, lecsepegtetjük, kevés olajjal átforgatjuk.
Végül a pirított grízzel óvatosan összerázzuk. Gríz: a búzadarát az olajon kevergetve aranysárgára pirítjuk, majd a vízzel felöntjük. Addig kevergetjük a tűzőn, míg újra szóródós nem lesz. Végül a főtt tésztával összerázzuk. Tálalás porcukorral és lekvárral, ízlés szerint.
0 Megjegyzések