Eredetileg sajttortát szerettem volna csinálni, ezért vettem krémsajtot. Persze, ha előbb receptet kerestem volna hozzá, akkor tudom, hogy 250 g nem lesz elég.
Hozzávalók / 4 adag
kb 80 dkg csirkemell filé
25 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
1 közepes fej vöröshagyma
só
1/2 kk őrölt bors
1 tk majoránna
1 tk bazsalikom
olívaolaj
40 dkg tészta (farfalle, szélesmetélt, stb.)
Elkészítés
A csirkemellfilét felkockázzuk. A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát.
Ha a hagyma már szép üveges, rátesszük a csirkemell kockákat is. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a bazsalikomot és a majoránnát (lehet friss is), és addig sütjük, amíg a hús szép fehér nem lesz.
Belekeverjük a krémsajtot, és pár percig együtt rotyogtatjuk a húst a szósszal.
Ha elkészült, a kifőtt tésztával tálaljuk.
0 Megjegyzések