A hagymás nudlit köretként is kínálhatjuk, de szalonnával megbolondítva, paprikás tejföllel nyakon öntve önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg burgonya (héjában főtt)
25 dkg finomliszt
1 púpozott ek búzadara
1 db tojás (nagy)
1 csipet só
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek disznózsír
Elkészítés
A megtisztított héjában főtt burgonyát még melegen kislyukú reszelőn lereszeljük, vagy burgonyanyomón átnyomjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, tojást, a sót és összegyúrjuk.
A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, amelyekből 2 cm-es darabokat vágunk és két lisztezett tenyerünk között nudlivá sodorjuk.
Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk és kifőzzük benne a nudlikat.
A megtisztított hagymát apró kockákra szeleteljük, egy serpenyőben felmelegített zsírhoz adjuk és megsütjük.
Amikor a nudlik feljönnek a víz tetejére, kb. 1-2 percet még hagyjuk főni, majd szűrőlapát segítségével kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük, majd a hagymás keverékbe forgatjuk és kissé átsütjük.
0 Megjegyzések