Szeretem az egészséges desszerteket, így ez is ilyen céllal készült. Ha túl érett a banán, kicsit lágyabb lesz a tészta, adhatunk hozzá még egy kis zabpelyhet vagy útimagfű héjat, így kellően besűrűsödik. Ha éretlenebb a banánunk, akkor zabpehely nélkül is elkészíthető, így még diétásabb lesz:-))
Hozzávalók / 2 adag
1 nagy db banán
1 db tojás
1 ek zabpehely (darált)
0.5 ek útifű maghéj (elhagyható)
1 csipet só
Elkészítés
A banánt összenyomkodjuk villával, hozzáadjuk a tojást.
A darált zabpelyhet is keverjük hozzá, majd a csipet sót, egy kis útifű maghéjat, ha nem elég sűrű a massza.
Kanállal adagoljuk a felhevített palacsintasütőbe, kisebb méretűeket süssünk, így könnyebb lesz megfordítani.
Cukormentes dzsemet, mézet ajánlok hozzá, de nélküle is nagyon finom.
0 Megjegyzések