A teljes kiőrlésű liszt miatt kiadósabb ez a fajta palacsinta, mint amit finomliszttel készítünk.
Hozzávalók / 4 adag

2 db tojás (nagy)
2.5 dl tej
15 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
1 csipet stevia
2 teáskanál napraforgó olaj (vagy kókuszzsír)
1 csipet só

Elkészítés

A Hozzávalókat keverjük össze egy mixer segítségével alacsony fokozaton. Ha a tészta habzik, akkor hagyjuk ülni néhány percig.
Olajozzunk ki egy nagy palacsinta sütőt, hevítsük fel az olajat, majd öntsünk bele egy merőkanál tésztát. (A palacsintasütő méretétől függően ez lehet több, illetve kevesebb is.)
Süssük a palacsintát, amíg az alja világos barnává válik, majd fordítsuk meg.
Süssük a palacsinta másik oldalát fél percig, majd tegyük egy tányérra.
Ismételjük a 3. és 4. lépést, amíg el nem fogy a tészta. (Kb. 15 db átlagos méretű palacsinta készíthető ebből a mennyiségből.)