Klasszikus hétvégi nagymamás desszert - laktató leves után második fogásnak is megfelelő!
Hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
3 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
5 dkg cukor
8 dkg vaj
2 db tojássárgája
150 g szilvalekvár
3 dkg vaj

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk egy csipet cukorral, és felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojássárgáját, és alaposan kidolgozzuk.
1 órán át kelesztjük, majd lisztezett felületet ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
Egyenlő téglalapokra vágjuk, ráteszünk egy csík szilvalekvárt, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és lekenjük a 3 dkg megolvasztott vajjal.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.