Nyáron sok étterem kínálatában szerepel a friss paradicsomos spagetti. Itthon is gyakran készítem, kihasználva a paradicsom igazi szezonját és az ilyenkor kapható "napízű", zamatos paradicsomokat.
Hozzávalók / 2 adag

20 dkg koktélparadicsom
10 ek olívaolaj (extra szűz)
5 levél bazsalikom
2 gerezd fokhagyma (duci)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
5 dkg parmezán sajt
250 g spagetti tészta

Elkészítés

Az olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát.
Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átforrósítjuk a serpenyőben, sóval, borssal és vékony csíkokra vágott bazsalikommal ízesítjük.
Összeforgatjuk az előzetesen al dentére főzött spagettivel és parmezánforgáccsal megszórva azonnal tálaljuk.