Ez a csirketál a család egyik kedvence. Középen a pikáns szójaszószos-mézes csirkemell található, körülötte pedig sajtos-tejfölös csirkemell. Természetesen sokkal több készült, de csak ennyit tudtam megmenteni egy fotó erejéig.
Hozzávalók / 4 adag

A sajtos-tejfölös csirkemellhez
50 dkg csirkemell filé
150 g tejföl
15 dkg sajt
ételízesítő ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj

A szójaszószos-mézes csirkemellhez
50 dkg csirkemell filé
100 ml szójaszósz
2 ek méz
3 ek napraforgó olaj


Elkészítés

A szójaszószt és a mézet egy tálban összekeverjük, pici olajat öntünk hozzá, félretesszük.
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd szeletekre vágjuk.
A szeletek felét a szójaszószos pácba tesszük, hagyjuk, hogy átjárják a húst az ízek.
A többi csirkét olajjal kikent tepsibe fektetjük, delikátot szórunk rájuk, majd vastagon megkenjük őket tejföllel.
A tejfölre reszelt sajtot szórunk, majd a tepsit alufóliával takarjuk le, sütőbe tesszük 20 percre közepes hőmérsékleten. 
További 5 percig alufólia nélkül sütjük a húst, hogy a tetején a sajt megpirulhasson.
Miközben a sajtos csirke sül, a szószos csirkét kivesszük a pácból, és közepes lángon, olajjal kikent serpenyőben megsütjük.
A kész húsokat tálra szedjük, és tálaljuk.