Nagyon egyszerű, viszonylag gyors magyaros egytálétel. Lényegében mire a burgonya megsül, a hús is elkészül. Ha éppen nincs más kéznél, hamar elkészíthető meleg vacsorát kapunk. 
Hozzávalók / 4 adag

0.5 kg csontos sertéskaraj
0.6 kg burgonya
3 nagy db csiperkegomba
1 db vöröshagyma (makói bronz)
3 gerezd fokhagyma
0.12 kg mangalica szalonna
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
4 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A húst vágjuk apró kockákra vagy a tokányhoz hasonló csíkokra.
A szalonnát vágjuk apró kockákra, a hagymát finomra, a gombát szeletekre.
A burgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel kb. 2 cm-es nagyságúra, és forró olajban süssük aranybarnára őket. Tegyük papírtörlővel bélelt tálcára.
Egy nagyobb serpenyőben zsiradék nélkül olvasszuk ki a szalonnát, majd adjuk hozzá a hagymát, gyorsan pirítsuk át. Majd tegyük bele a húsokat, ízesítsük sóval, borssal és őrölt köménnyel, nagy lángon pirítsuk.
Amikor a hús már majdnem elkészült, adjuk hozzá a szeletelt gombát, és pirítsuk tovább. Ha a gomba megpirult, húzzuk le a serpenyőt a tűzről, ízesítsük ételünket zúzott fokhagymával és fűszerpaprikával, majd keverjük össze a megsült kockaburgonyával, és néhány perc erejéig tegyük vissza a láng fölé.
Tálaljuk az ételt forrón, azonnal.