"Csinyálok egy kis kőtt meggyest." Ez a mondat gyakran hagyta el dédnagymamám száját. Sokszor készített kelt tésztát, amikor valami édesre vágyott a család, és másra, munkásabb süteményre nem volt idő.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
60 dkg finomliszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 db tojás
1 ek libazsír
2 ek cukor
0.5 citromból nyert reszelt citromhéj
1 csipet só

A tetejére
350 g meggybefőtt
10 dkg durvára vágott dió
3 ek cukor
1 ek porcukor (a szóráshoz)


Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat és a libazsírt.
A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, és bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk, és kb. 1 óra alatt langyos helyen duplájára kelesztjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd ujjainkkal a tepsibe nyomkodjuk. Megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel, és további 20 percet kelesztjük.
Miután megkelt, rászórjuk a diót, és meghintjük kristálycukorral.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Nagyobb szeletekre vágva, langyosan, porcukorral megszórva kínáljuk.