Ritkán csinálok, mert a párom alapvetően húsevő és nem laktatja a krumplis tészta, de néha muszáj
húsmentes ételeket is enni, ha másért nem is, miattam :)
Hozzávalók / 4 adag

Krumplihoz
1 közepes db vöröshagyma
1 kg burgonya
1 kávéskanál só
1 kávéskanál ételízesítő
bors ízlés szerint
1 ek paprikakrém (piros arany)
1 csokor petrezselyem
5 dl víz
2 ek kókuszolaj
3 teáskanál fűszerpaprika

Tésztához
35 dkg tészta (fodros nagykocka)
1 ek napraforgó olaj
4 kávéskanál só
2 l víz


Elkészítés

Krumplihoz
Felaprítjuk a hagymát, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk.
A kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, sózzuk (ettől összeugrik) és megszórjuk a pirospaprikával. 20 mp-ig kevergetjük, majd ráöntünk 5cl vizet. (Ettől "eltűnik" a hagyma.) Beletesszük a fűszereket, só, bors, ételízesítő, piros arany, petrezselyem, majd a felkockázott krumplit és felöntjük a fél liter vízzel. Kb 25-30 perc alatt közepes lángon készre főzzük.
Ezalatt van időnk kifőzni a tésztát.
Tésztához
A lobogó vízbe teszünk sót, és egy evőkanál olajat, majd a zacskón lévő utasítás szerint kifőzzük a tésztát.
Leszűrjük és összekeverjük a krumplival.
Csemegeuborkával tálaljuk.