Ez a kedvenc milánói makaróni variációm, ami igazából egy "nem létező fogás", semmi köze nincs Milánóhoz :)
Hozzávalók / 4 adag
250 g füstölt tarja
400 g gomba
1 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
400 g sűrített paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű
400 g makaróni
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a gombát meghámozzuk és felszeleteljük. A sonkát szintén kockákra vágjuk.
A hagymát megdinszteljük, majd hozzá adjuk az összetört, vagy felkockázott fokhagymát, rövid ideig még együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott tarját, sózzuk, borsozzuk és a további fűszereket is hozzáadjuk, majd kb. 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
Hozzátesszük a felaprított gombát, és újabb 10-15 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell, cukrozzuk, szükség esetén fűszerezzük és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
A makarónit sós vízben megfőzzük, majd a szósszal együtt forrón tálaljuk.
0 Megjegyzések