Anno még a munkahelyemen ettem életemben először ezt az ételt, és nagyon ízlett. De erre az ételre is elmondhatjuk, ahány ház annyi, szokás. Számtalan receptet kipróbáltam, mire megalkottam ezt, mert mindig azt az ízt kerestem, amit legelőször ízleltem meg ennél az ételnél.
Hozzávalók / 4 adag

700 g finomliszt
4 db tojás
3 közepes db fehér hagyma
25 g petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
200 g ementáli sajt
100 ml napraforgó olaj
250 ml víz

Elkészítés

Fölteszünk egy nagyobb fazékban vizet forralni a tűzhelyre. Majd a 3 közepes hagymát megpucoljuk, és kockákra fölvágjuk. Közben olajat forrósítunk egy serpenyőben, és a hagymát megpirítjuk benne. A már megpirult hagymához hozzáadjuk a petrezselymet, pár pillanatig még a forró tűzön hagyjuk a serpenyőt, majd levesszük a tűzről. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a só lehet kicsivel több, mert még majd hozzá jön a kész galuska tészta.
Lisztből, tojásból, víz hozzáadásával galuska tésztát készítünk, majd forró vízben kiszaggatjuk.
Hozzákeverjük a már megpirított hagymához, jól összekeverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk, és újból összekeverjük.
Jó étvágyat!