A kalsszikus sárgaborsófőzelék rántás nélküli, sütőtökös változata.
Hozzávalók/ 8 adag

50 dkg felesborsó
50 dkg sütőtök
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db zsálya
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
2 dl főzőtejszín
6 dl víz (kb.)

Elkészítés

A felhevített olajra dobjuk a felaprított hagymát, majd pár perc után rányomjuk a fokhagymát is (vagy apróra vágva hozzáadjuk). A leöblített sárgaborsót is belekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb 1 ujjnyira ellepje.
A sütőtököt meghámozzuk, és viszonylag kis kockákra vágjuk. A sárgaborsóhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, és a zsályaleveleket is beledobjuk.
Lefedve, néha megkevergetve addig főzzük, míg a borsó puha nem lesz. Kicsit szétnyomkodjuk a sütőtököt, felöntjük az egészet tejszínnel, és egy utolsót forralunk rajta. Ha szükséges, ízesítjük, és tálaljuk.