A kislányom, Gitta nagyon édesszájú, és mint a gyerekek nagyon szereti a palacsintát. Amikor kiderült, hogy ételallergiás teljesen kétségbe estem, hogy hogyan fogok én ezután palacsintát sütni neki tojás nélkül. Próbálkoztam.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
20 dkg BL 55-ös finomliszt (vagy tönkölyliszt)
1 csipet só
2 ek napraforgó olaj (vagy olívaolaj)
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 dl víz (amennyit felvesz)
1 kk szódabikarbóna
2 ek cukor

A töltelékhez
20 dkg lekvár/ dzsem (lehet kakaó, vagy tofu)

A sütéshez
0.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A szilárd Hozzávalókat egy mély tálban összevegyítjük.
Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a vizet.
Végül az olajat is belekavarjuk.
A palacsintasütőt jól átforrósítjuk és kevés olajjal kikenjük.
Megsütjük a palacsintákat.