Ezt a receptet egy újságban találtam, kép nem volt róla, így nem tudom, hogy kellene kinéznie, vagy milyen vastagra kell sütni. Én mindenesetre csináltam már belőle hagyományos palacsintát és amerikait is.
Hozzávalók / 6 adag

25 dkg zabpehely
1 kávéskanál sütőpor (lapos kanál)
1 késhegynyi só
2 ek kókuszolaj (vagy olívaolaj)
3 db tojás
4 dl tej (1,5 %-os)
5 ek édesítőszer (eredetileg 5 dkg cukor)

Elkészítés

1. rész
Turmixgépben lisztté daráljuk a zabpelyhet (én zabpehelyliszttel is csináltam már).
A tojássárgáját a cukorral (édesítővel) habosra keverjük.
Hozzáöntjük az olajat.
Felváltva beleöntjük 3 dl tejet és a lisztet.
Félretesszük kb. fél órára, hogy besűrűsödjön egy kicsit.
2. rész
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A már sűrű tésztához hozzáöntjük a maradék 1 dl tejet.
Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
Végül kisütjük a palacsintákat.