Két vékony lap között a csokis, diós töltelék mennyei íz világot varázsolt. Olyan omlós, finom sütemény, ha beleharapsz, elolvad a szádban!
A tésztához:
33 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg zsír
5 ek. tej
pici só
A töltelékhez:
7 db tojás
27 dkg porcukor
20 dkg darált dió
3 ek holland kakaópor
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzá adjuk a tojás sárgákat. Tovább verjük,majd a kakaóporral elkevert diót hozzá keverjük. 23×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Egyik darabot a tepsi méretére nyújtjuk és nyújtófára feltekerve a tepsibe helyezzük. A tölteléket ráöntjük. A másik tésztát kissé nagyobbra nyújtjuk és a tölteléket befedjük vele. Megszurkáljuk villával.
175 fokra bemelegítjük a sütőt. 35 percig sütjük a süteményünket. Kissé kezd majd pirulni a teteje, ekkor már jó. Különben kiszárad a sütemény belseje. Amikor kihűlt tetszőlegesen felszeleteljük, porcukorral meghintjük a tetejét. Olyan omlós, finom sütemény, ha bele harapsz, elolvad a szájadban!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
További receptek
- Fehér csokoládés álom süti, ezzel az édes csodával mindenkit elkápráztathatsz!
- Miniszter szelet, mindig nagy sikere van ennek a fenséges édességnek!
- Emese szelet, elképesztően ízletes, vendégvárónak is remek választás!
- Gesztenyés sütike különleges módon! Ha valami finomra és nagyon mutatósra vágysz
- Mákos bögrés süti, ha valami finomra vágysz, amit nem nehéz elkészíteni!
0 Megjegyzések