Hozzávalók

2 kk tengeri só
50 dkg liszt
1,5 csésze víz
1 kk cukor
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 dkg mozzarella
2,5 dkg élesztő
1 kevés bazsalikom
1 ízlés szerint fűszerkeverék
1 darab paradicsomkonzerv

Leírás

Az élesztőt egy csésze langyos vízben, egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon. Jól összegyúrjuk, aztán lefedve, kb. fél órát kelesztjük. Amíg a tészta kel, a paradicsomot, a lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a főszerkeverékkel ízesítve, jól összefűzzük. Amikor a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a paradicsommártással, megszórjuk bazsalikommal. Egyenletesen elosztva, rárakjuk a Mozzarella-szeleteket. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest, lazán feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit éles késsel, kb. két centi vastag szeletekre vágunk. A szeleteket lefektetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.