Ha valami igazán pikáns salátára vágysz, ezt mindenképp meg kell kóstolnod!

Hozzávalók / 4 adag

1 kis db lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db chili (kicsi)
1 lime-ból nyert limelé
1 ek fehérborecet
1 ek akácméz
10 dkg görögdinnye (2 szelet, hámozott)
1 db érett avokádó
1 csokor koriander
200 g óriás garnéla
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint

Elkészítés

A kockázott hagymát egy nagy keverőtálban keverjük össze az átnyomott fokhagymával, a limelével, az ecettel, a mézzel és a magozott, aprított chilivel, és hagyjuk úgy 10 percig állni.
Közben vágjuk nagyobb, de ehető kockákra a dinnyét és az avokádót, aprítsuk a koriandert, és az olajon pirítsuk át a rákot, sózzuk.
Keverjük ezeket is hozzá a marinált hagymához, frissen szelt korianderrel díszítsük.