Bár nem vagyok vegán vagy vegetáriánus, mégis imádok azok között az alapanyagok között csemegézni, amelyeket az Ő számukra árulnak az üzletekben. A minap találtam egy bulgur-quinoa gabonakeveréket, alig vártam, hogy felhasználjam

Hozzávalók / 2 adag

12 dkg fél órára beáztatott vöröslencse (1 kávéspohár)
2 kis fej apróra vágott lila hagyma
2 gerezd aprított fokhagyma
3 dkg bulgur ( quinoaval együtt 1 kupica)
3 dkg quinoa (a bulgurral együtt 1 kupica)
3 ek repceolaj
2 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 késhegynyi kurkuma
1 késhegynyi Advieh fűszerkeverék vagy garam masala
2.5 dl víz (2 kávéspohár)

Elkészítés

Pároljuk meg a hagymát a zsiradékon (én repceolajat használok, de ha Te jobban szereted a napraforgó olajat vagy a kókuszzsírt, akkor használd azt). Fűszerezzük meg kevés sóval, borssal, kurkumával.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát, fűszerezzük egy késhegynyi Advieh fűszerkeverékkel (perzsa fűszerkeverék), ha az indiai ízeket kedveljük, akkor ehelyett használjunk Garam masalat. Addig pároljuk, míg a paradicsom megfonnyad (4-5 perc).
Adjuk hozzá a lencsét és 2 kávéspohárnyi vizet. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 20 percig.
Adjuk hozzá a bulgur-quinoa keveréket, és főzzük még 10 percig. Amennyiben nem előfőzött gabonát használunk, akkor a lencsével együtt tegyük a lábosba, és tegyünk hozzá még egy kávéspohárnyi vizet.
Akkor kész, ha megfőtt a lencse és a gabonák is, és a levét elfőtte.
Tálaljuk görög joghurttal, tejföllel vagy növényi alapú joghurttal.