Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Gluténmentes tabbouleh

Csak azért, mert nem ehet valaki glutént, nem kell lemondani erről a finomságról. Amúgy azért készítettem el, mert a tv-ben egy főzős műsorban megláttam, és úgy gondoltam, hogy épp illő lesz már kipróbálni.

Hozzávalók / 4 adag

a quinoához
6 dkg quinoa (kb. 3 ek.)
1 csipet só

a salátához
2 csapott ek lenmagliszt
3 csokor petrezselyem (3 bögrényi, felaprítva 1 1/2 bögre)
20 dkg paradicsom
3 közepes db újhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek menta (felaprítva)

az öntethez
60 ml olívaolaj (kb. 1/4 bögre)
60 ml citromlé (kb. 1/4 bögre)
0.5 teáskanál só
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés

a quinoához
Forró, sós vízben megfőzzük a quinoát, leszűrjük, félretesszük. Nem kell túl sok víz neki, olyan 2-3 bögrényi, és elég hamar megfő, kb. 15 perc.

a salátához
Egy üvegtálba szórjuk bele a lenmaglisztet. Kezdjük felaprítani a petrezselymet, amikor egy adagot a tálba rakunk, keverjük jól össze a liszttel.
Vágjuk nagyon apróra a paradicsomot, és ezt is több részletben, ahogy rakjuk a tálba, keverjük jól össze a petrezselyemmel meg a liszttel. A lenmagliszt fogja magába szívni a finom leveket, ami a salátában van, ezért jó, ha minél egyenletesebb az elosztása.
Karikázzuk fel az újhagymát, ha zsenge, akkor a zöldjével együtt. Ezt is tegyük a tálba.
Végül a finomra vágott fokhagyma, illetve menta is mehet a salátához.

az öntethez
Az öntethez valókat egy kicsi, csavaros tetejű üvegben rázzuk jól össze, öntsük a salátára. Ha nem szeretnénk az extra mosatlannal vacakolni, akkor közvetlen a salátára is locsolhatjuk az olajat, citromlevet. Ne felejtsük el sózni, borsozni.
Lefóliázva rakjuk a hűtőbe, legalább egy órára.

Nincsenek megjegyzések